Pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine eKopalnica.si

Vsebina spletne trgovine eKopalnica.si je last podjetja VEA, inženiring in storitve, d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik).

Z registracijo v spletni trgovini eKopalnica.si kupci sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Ponudnik in kupci s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini eKopalnica.si.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh eKopalnica.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za kupce zavezujoče.

1. Omejitev odgovornosti

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani eKopalnica.si in vanje vključenih vsebin. Ponudnik si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Prav tako si ponudnik prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh eKopalnica.si glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini eKopalnica.si, ima pravico do vračila ali reklamacije. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

2. Omejena pravica uporabe

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani eKopalnica.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršna koli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja ponudnika strogo prepovedana.

3. Registracija kupcev in vnos podatkov

Vsebina spletne trgovine je dostopna vsem, ponudnik omogoča nakup izdelkov tako registriranim uporabnikom kot gostom. V postopku registracije ali nakupa kupec posreduje zahtevane podatke.

Vsak registriran kupec si določi svoje geslo, ki je tajno. Kupec je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oziroma od njega pooblaščena oseba.

Vsak kupec samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh eKopalnica.si. Končni kupec v spletni trgovini eKopalnica.si je izključno tisti, ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost.

4. Zaščita zasebnosti

Podatki, ki jih kupec posreduje preko obrazcev na straneh eKopalnica.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko ter evropsko zakonodajo.

Osebne podatke bo ponudnik varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je kupec dal svoje soglasje ter izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo za učinkovito izpolnitev naročil.

Ponudnik za prenose vseh osebnih podatkov kupca uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili, tako da se ob posredovanju podatkov preusmeri na varni strežnik. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine  eKopalnica.si, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Kupčevi podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

5. Postopek naročila in nakupa

Na spletni strani eKopalnica.si je možen nakup izdelkov, ki so predstavljeni na naslovu https://eKopalnica.si.

Naročilo v spletni trgovini eKopalnica.si je oddano, ko kupec prejme avtomatsko elektronsko obvestilo o prejetem naročilu. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema.

Naročilo bo potrjeno po plačilu naročila na dogovorjeni način.

Ponudnik si v izrednih primerih pridržuje pravico do zavrnitve naročila, dokler le-to ni potrjeno s plačilom avansa.

V primeru, da naročenega izdelka ni na voljo ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec obveščen po elektronski pošti.

Ponudnik bo potrjena naročila na eKopalnica.si obravnaval kot nepreklicna. Kupec lahko po veljavni slovenski zakonodaji brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v roku 48h.

Kupec lahko od naročila ne glede na plačilo odstopi v roku 24h od prejema potrdila. Po tem roku je kupec za odpoved dolžan kriti stroške naročila.

Ponudnik lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani eKopalnica.si. Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen. Kupoprodajna pogodba je sklenjena šele, ko ponudnik po elektronski pošti potrdi kupčevo naročilo za nakup blaga. Pogodba o nakupu je shranjena pri ponudniku, kupec pa lahko do nje v vsakem trenutku dostopa tudi preko svojega računa v spletni trgovini in sicer v zgodovini naročil

5.a Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh.

Ob morebitnem ''internetnem tiskarskem škratu'', (spremembe lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena se lahko spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh) bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, vračilo denarja ali zamenjavo naročenega artikla.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.  

5.b Statusi naročil

Za lažji pregled smo za vas pripravili statuse naročil, ki jih dobite v obliki e-poštnega sporočila na vaš izbrani naslov.

Sprejeto - naročilo je bilo sprejeto, ponudba je nezavezujoča do potrdila. Kupec ali ponudnik lahko brez stroškov odstopita od nakupa.

Čakajoče plačilo - v kolikor je kupec za način plačila izbral nakazilo na TRR, se kupcu na vneseni e-poštni naslov pošlje podatke za nakazilo.

V izvedbi - naročilo je potrjeno,plačilo prejeto, ponudba je zavezujoča za kupca in ponudnika. Kupec lahko brez stroškov odstopi od nakupa v roku 24h od prejema potrdila.

Dostavljeno - zaključen nakup - v primeru osebnega prevzema blaga se s tem statusom obvesti kupca, da so naročeni artikli na voljo za prevzem na izbrani lokaciji, v primeru dostave blaga pa so izdelki v logistiki oz že dostavljeni.

6. Zunanji izvajalci

Ponudnik za zagotovitev čim boljše uporabniške in kupčeve izkušnje sodeluje z zunanjimi izvajalci. V določenih primerih se je kupec dolžan seznaniti s splošnimi pogoji izvajalca določenih storitev.

Ponudnik uporablja zunanje izvajalce za:

Plačila preko PayPal sistema

Stroške pri plačilu preko PayPal sistema v vrednosti 2,8% nakupa krije kupec in so prikazani z zvišanjem vrednosti košarice.

Splošni pogoji za uporabo PayPal sistema: https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/useragreement-full

Plačila preko LeanPay sistema

Stroške pri plačilu preko kreditnea plačevanje LeanPay v vrednosti 1,5% nakupa krije kupec in so prikazani z zvišanjem vrednosti košarice.

Splošni pogoji za uporabo LeanPay sistema: https://app.leanpay.si/terms-of-use

Paketna dostava Pošte Slovenije

Splošni pogoji Pošte Slovenije: http://www.posta.si/opis-storitve/495/Zakon-in-splosni-pogoji

Večji trgovci kopalniške opreme po Sloveniji

Izdelek dodan v seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo

Stran uporablja piškotke. Preberi več